ČE, 15., in PE, 16. marca

Motovilin strokovni MEDIA seminar

Motovila, center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, v okviru katerega deluje Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, tudi letos za izkušene filmske producente, obetavne ustvarjalce, študente in ljubitelje dokumentarnega filma prireja dvodnevni strokovni program, s katerim domače ustvarjalce spodbuja k upoštevanju evropskih smernic pri razvoju avdiovizualnih del in izkoriščanju mednarodnih priložnosti, predvsem znotraj podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope.

Hanka Kastelicová in Kristiina Pervilä Andersson, priznani gostji, evropski strokovnjakinji z dolgoletnimi izkušnjami in številnimi mednarodnimi dosežki v dokumentaristiki, bosta vsaka iz svojega zornega kota spregovorili o skrivnostih ustvarjanja uspešnega dokumentarnega filma.

 

ČE, 15. marca, ob 15. uri

Klub Lili Novy

Skrivnosti uspešnega dokumentarnega filma

Odločevalski vidik

 

Hanka Kastelicová, izvršna urednica dokumentarne produkcije HBO Europe, kot odločevalka stoji za številnimi nedavnimi priznanji evropskim dokumentarnim filmom na prestižnih festivalih (Evropske filmske nagrade, IDFA, Berlinale ...). Kaj vse je torej potrebno za mednarodno uspešen dokumentarni film in kako HBO Europe k temu prispeva kot koproducent? Predavanje bo obravnavalo vse pomembne segmente dokumentarne produkcije, obenem pa bo prav posebna spodbuda za domače ustvarjalce. Njihovo produkcijsko in ustvarjalno okolje predavateljica namreč pozna tudi iz lastnih izkušenj: tudi sama je bila več kot 25 let režiserka in producentka na RTV Slovenija.

 

 

PE, 16. marca, ob 10.30

Zaprti filmski projekciji, Kosovelova dvorana

Predavanje, Klub Lili Novy

Skrivnosti uspešnega dokumentarnega filma

Producentski vidik

 

Kristiina Pervilä Andersson, mednarodno uspešna neodvisna producentka iz finske produkcijske hiše Millennium Film in svetovalka na evropskih programih usposabljanja (EURODOC, EDN), bo ob primerih dveh dokumentarnih filmov iz lastne produkcije podala poglobljen primerjalni vpogled v ozadje nastajanja uspešnega dokumentarnega filma z ene strani in neuspešnega z druge. V filmih s podobno okoljevarstveno tematiko Recepies For Disaster (2008) in Little Yellow Boots (2017) režiserja Johna Websterja pristopa povsem drugače, ustvarjalno in produkcijsko, kar povzroči različne učinke na njun mednarodni domet.

 

Prijave do 8. marca

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Več informacij

www.ced-slovenia.eu