Dejan Babosek

Slovenski režiser, scenarist in producent. Rojen 1976 na Ptuju. O filmski režiji se je izobraževal na filmskih delavnicah. Naprej je svojo kreativno delo usmeril v režijo glasbenih spotov in oglasov ter osnoval lastno produkcijsko hišo Narayan Production. Poleg komercialnih projektov pa se je kmalu posvetil še filmski produkciji. Leta 2013 je premierno prikazal celovečerni filmski prvenec Izhod. Kmalu zatem se je usmeril k bolj družbeno angažiranim filmom. V letu 2016 je izdelal kratki igrani film Strah in z njim zasnoval kampanjo ozaveščanja proti rasizmu, fašizmu in ksenofobiji. S projekcijami filma in okroglimi mizami je gostoval po številnih slovenskih kinematografih, mladinskih centrih in srednjih šolah ter film prikazal na številnih festivalih doma in v tujini. Septembra 2017 je premiero doživel igrano-dokumentarni film V imenu resnice. Na Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je prikazal drugi celovečerni igrani film Ksana. Trenutno pripravlja dokumentarni film Pravični in celovečerno različico kratkega filma Strah.

Bill Shipsey

 

Aktivist za človekove pravice, umetniški producent in promotor, odvetnik in ustanovitelj Art for Amnesty – globalnega programa Amnesty International za povezovanje umetnosti in človekovih pravic. Amnesty se je pridružil konec leta 1970, kot ustanovitelj Art for Amnesty pa je v umetniških projektih v podporo Amnesty združil številne svetovno znane umetnike s področij glasbe, književnosti, filma in likovne umetnosti. Je tudi pobudnik nagrade Amnesty Ambassador of Conscience (ambasador vesti), ki jo podeljujejo od 2003. Od 2012 so na njegovo pobudo postavili 12 spominskih tapiserij, je tudi ključni pri promociji in postavljanju spominskih klopi, posvečenih Vaclavu Havlu, kakršna bo v Ljubljani od marca 2018. Shipsey je po izobrazbi odvetnik in je Amnesty International zastopal na Sodišču Evropske unije. Kot svetovalec pomaga tudi številnim drugim organizacijam za človekove pravice, ki se pri promociji človekovih pravic želijo povezovati z umetniki.

Ula Furlan

 

Človek strasti in spontanosti, smeh vsega zobovja in mogočnih decibelov, ljubiteljica poglobljenih razmislekov, iskrivega humorja in žmohtne pisane besede. Rada ima rada in rada je marana. Je tudi diplomirana komunikologinja, televizijska novinarka, igralka in spletna kolumnistka.